comforabele warmte thuis

Comfortabel wonen met een airco aangepast aan uw situatie

Een goede airconditioning kopen met een goed advies, voor een eerlijke prijs

Zeker in de huidige situatie brengen we een groot deel van onze tijd binnenshuis door. In de huiskamer, of misschien in een eigen werkruimte of kantoor aan huis. Daarom is het van groot belang om het klimaat binnenshuis zo goed en comfortabel mogelijk te kunnen regelen. Niet alleen gaat u zich hierdoor beter voelen, het heeft ook een gunstige uitwerking op uw energierekening, gezondheid en productiviteit.
Onze airconditioning units zorgen voor koele lucht in de zomer, en behaaglijke warmte in de winter. En dat alles nog milieu vriendelijk en energiezuinig ook!

Zelf een airco unit uitzoeken is geen aanrader. Dit kunt u het beste samen met onze adviseur bepalen. De keuze van het type en grootte airconditioning wordt namelijk niet alleen gebaseerd op de grootte van de ruimte waarin hij komt te hangen, ook het aantal aanwezige personen, externe warmtebronnen en verschillende andere factoren spelen een rol.
Wist u bijvoorbeeld dat een te klein gekozen airco voor een hoog energieverbruik zorgt? Maar dat een te groot uitgevoerde airco juist een verlaagd comfort tot gevolg heeft? Laat u daarom vrijblijvend door ons adviseren, het kost niets!

HOE VERWARM JE HET BESTE MET EEN AIRCONDITIONING UNIT? LEES HET HIER!

Hoe te verwarmen met een airco: BEST PRACTICE:

Allereerst een korte uitleg. Luchtverwarming is geen stralingswarmte. Dit betekent dat oppervlakken, muren, vloeren en meubels maar heel traag zullen opwarmen door de omgevingslucht. Dit noemen we massa-traagheid. Verder is verwarmen met een airco een natuurkundig proces. Hier zijn wat natuurkundige regels voor. De belangrijkste is dat een airco zeer veel moeite zal hebben om ruimtes welke kouder zijn dan 16 graden, op te warmen. Natuurkundig is dit gewoon heel inefficiënt. Een goeie om te onthouden! Daarnaast zijn de huidige airco’s erg slim. Ze bepalen zelf hoeveel capaciteit ze moeten -en kunnen afgeven. Aangezien het echt pure natuurkunde is, hoort daar een regeling bij. Deze zit ingebakken in de moderne airco installaties. Laat deze regelingen dan ook het werk doen 😊 Als je zelf een ventilator stand gaat bepalen, zal deze regeling maar beperkt werken, en dus een lager comfort kunnen halen. ZET DE VENTILATIESTAND ALTIJD OP AUTOMATISCH. Alleen dan zal de volle potentie van de airco worden benut, en krijg je de juiste capaciteit op het juiste moment. Dit geldt overigens ook voor de zomer als de airco op koelbedrijf staat.

Met vloerverwarming heb je die massatraagheid ook, omdat deze met lage temperatuur gestookt wordt, en omdat eerst het de hele vloer (vaak beton) mee opgewarmd moet worden. Je kunt dus stellen dat beide manieren van verwarmen in dat opzicht sterk op elkaar lijken.

Om nu heel comfortabel én energie-efficiënt met een “airco” of met vloerverwarming te kunnen verwarmen, kun je deze dus eigenlijk gelijk behandelen. Dit houdt in dat je de temperatuur in de nachten nauwelijks moet verlagen. Het duurt anders gewoonweg veel te lang om een comfortabele temperatuur te krijgen (Massa traagheid).  

Je kunt best een klein verschil van 1 of maximaal 2 graden hanteren, maar meer niet. Hierdoor zal de “airco” nagenoeg nooit op vollast gaan draaien, wat zeer positief is voor het verbruik. Verder is een graad opwarmen vrij snel gepiept 😊

Dus, het advies is:

-airco ALTIJD aan laten staan

-ventilatiestand ALTIJD op automatisch zetten

-in de nacht maximaal 2 graden lager zetten, maar liever niet meer dan 1 graden

-de ruimte NOOIT verder dan naar 16 graden laten afkoelen

Je zult zien dat het dan vele malen comfortabeler is én dat je veel minder ENERGIE verbruikt.

Binnen- en buiten unit (split unit)

Al onze airconditioning systemen bestaan uit een buitenunit en een binnenunit die met elkaar verbonden zijn door middel van leidingen en kabel. Onze eigen gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat deze leidingen en kabel keurig langs de muur (in een goot) of onder de dakpannen wordt weggewerkt. Ook het gat dat in de muur geboord zal worden is een specialistische klus die onze betonboorder voor zijn rekening neemt. U hoeft dus zelf niks te regelen, wij verzorgen alles binnen een zo kort mogelijk tijd.

De binnenunit kan met de infrarood afstandsbediening door u worden ingesteld op de juiste temperatuur, maar dit kan indien gewenst ook met een app of het Google home systeem. Vrijwel alles is mogelijk!

Afhankelijk van het type airco kan één buitenunit indien gewenst voorzien worden van meerdere binnenunits, dat scheelt kosten en ruimte! Een systeem met meerdere binnenunits noemen we een multi-split systeem. Handig wanneer er in meerdere vertrekken een binnenunit moet komen.

Airco unit buiten
woonkamer en gezin

Goed en eerlijk advies en de beste apparatuur

De keuze voor de meest geschikte airconditioning maken we graag samen met u. Met ruim 30 jaar ervaring in klimaattechniek helpen we u graag om de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden met u door te nemen.

Altijd een eerlijk antwoord!

Naast een goed advies bieden we de meest energiezuinige en stille apparatuur die op de markt beschikbaar is. Zowel de binnen als de buitenunit zijn fluisterstil. Daarnaast leveren we al onze producten met maar liefst 5 jaar garantie*.
*Bij een onderhoudsabonnement

Wat kost een airco eigenlijk?

Door de vele mogelijkheden is dit vrij lastig te zeggen. Voor een geringe investering kunt u veel besparen! Maar laat u niet leiden door de goedkoopste prijs. Goedkoop is meestal duurkoop en we gaan er van uit dat u vele jaren probleemloos van uw airco moet kunnen genieten. Toch?