Warmtepomp of airconditioning?

Airconditioning of warmtepomp? Kiezen hoeft niet!

Warmtepomp en airconditioning in één

Tegenwoordig is iedere door ons geleverde airco tevens een warmtepomp.
Dit heeft veel voordelen. We werken vaak thuis, ook in de winter. Een warmtepomp kan zorgen voor één behaaglijke ruimte zonder dat u het hele huis op moet warmen met de CV installatie.
Onze warmtepompen zorgen dus voor een hoog comfort in de zomer, en behaaglijke warmte in de winter. En dat alles nog milieu vriendelijk en energiezuinig ook!

Zelf een warmtepomp unit uitzoeken is geen aanrader. Dit kunt u het beste samen met onze adviseur bepalen. De keuze van het type en grootte warmtepomp wordt namelijk niet alleen gebaseerd op de grootte van de ruimte waarin hij komt te hangen, ook het aantal aanwezige personen, externe warmtebronnen en verschillende andere factoren spelen een rol.
Wist u bijvoorbeeld dat een te klein gekozen warmtepomp voor een hoog energieverbruik zorgt? Maar dat een te groot uitgevoerde warmtepomp juist een verlaagd comfort tot gevolg heeft? Laat u daarom vrijblijvend door ons adviseren, het kost niks!

Is een warmtepomp goedkoper dan gas?

De huidige generatie Inverter warmtepompinstallaties zijn zéér energiezuinig, zeker als je dit afzet tegen een cv-ketel. Zie hieronder een voorbeeldberekening.

Bij alle warmtepompen wordt een SCOP vermeld (Gemiddeld is deze van een goed A-merk 4,5), dit is het rendement over een heel jaar gemeten. De calorische waarde van aardgas is gemiddeld in Nederland 8. (Per regio kan dit iets verschillen)

Gemiddeld kost een kW/h    € 0,21 inclusief belastingen

Gemiddeld kost een m³ gas € 0,95 inclusief belastingen

Kosten warmte per 1000Watt met een warmtepomp        : € 0,21 : 4,5= € 0,04667

Kosten warmte per 1000Watt met een aardgastoestel     : € 0,95 : 8,0= € 0,11875

De volledige berekening per ruimte is uiteraard afhankelijk van de benodigde capaciteit. Als u weet wat u per kuub gas betaald en wat u voor een kW/h elektra betaald, kunnen wij voor u een berekening maken zodat u weet waar u aan toe bent. Maar het is duidelijk dat een warmtepomp tot wel 55% voordeliger is dan een cv-ketel.

Airco of warmtepomp in de winter
gezellig gezin in comfortabel huis

Goed en eerlijk advies en de beste apparatuur

De keuze voor de meest geschikte airconditioning maken we graag samen met u. Met ruim 30 jaar ervaring in klimaattechniek helpen we u graag met uw keuze, de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden.

Altijd een eerlijk antwoord! 

Naast een goed advies bieden we de meest energiezuinige en stille apparatuur die op de markt beschikbaar is. Zowel de binnen als de buitenunit zijn fluisterstil. Daarnaast leveren we al onze producten met maar liefst 5 jaar garantie.