Airco buitenunit plaatsen bij bedrijven

Waar moet de buitenunit komen?

U wilt een airco buitenunit laten plaatsen. Wat zijn daarvoor de regels en waar is het haalbaar om die te plaatsen? Dat is waarbij we u graag helpen. We werken vanuit Maarsbergen voor veel bedrijven in Utrecht en bijvoorbeeld op de Heuvelrug. Die helpen we met hun airco, inclusief de juiste plaats voor de buitenunit.

Het is in de basis belangrijk dat de buitenunit op een plaats komt waar de unit ‘vrij kan ademen’. Dat vereist voldoende luchtstroom, zonder obstructies. Vervolgens is het verstandig om de buitenunit van een airco te plaatsen op een plek waar die geen geluidshinder of andere vormen van overlast kan veroorzaken. We kiezen daarom voldoende afstand van werkplekken. Bovendien gebruiken we materialen die trillingen absorberen voor de plaatsing, zodat u daar zo min mogelijk last van heeft.

Regels voor plaatsing van de buitenunit

Gemeenten zijn vrij om te bepalen welke regels er gelden voor het plaatsen van een buitenunit van een airco. Op de Heuvelrug kunnen de regels daarom weer anders zijn dan in de rest van de omgeving bij Utrecht en bij ons in Maarsbergen. Wilt u een airco laten plaatsen? Dan houden we rekening met die regels en zoeken we eventueel samen met u naar de meest geschikte plek.

Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van regels op het gebied van bouwverordeningen en bestemmingsplannen. In sommige gevallen is het belangrijk om rekening te houden met de afstand tot de erfgrens, de hoogte van de installatie of zelfs esthetische aspecten in (woon)wijken. Daarnaast houden we natuurlijk rekening met de geluidsnormen die er gelden, om overlast voor buren te voorkomen.

Airco of warmtepomp in de winter

Veilige plaatsing van de airco buitenunit

Heel belangrijk zijn de veiligheidsvoorschriften die er gelden voor de plaatsing van de airco buitenunit. Vooral bij de bevestiging op een dak of aan de muur is het belangrijk dat de installatie veilig is, voor zowel de gebruiker als voor passanten. Wij zorgen voor voldoende stabiliteit, net als toegankelijkheid voor onderhoud. Alleen op die manier kunnen we een veilige installatie plaatsen, die door de jaren heen ook veilig blijft.

Ten slotte houden we bij de plaatsing van de buitenunit van de airco bij bedrijven rekening met zowel de milieu-efficiëntie als de milieuwetgeving. De airco’s die we plaatsen zijn standaard zeer milieuvriendelijk, dankzij het lage energiegebruik. Dat verbruik komt het best tot z’n recht als het systeem optimaal werkt, dus met voldoende vrije ruimte voor de luchtstromen.

Airco buitenunit laten plaatsen

Twijfelt u over de regels, de mogelijkheden of de voorschriften om een airco buitenunit te laten plaatsen? Daarover denken we graag met u mee. Dat doen we voor alle bedrijven waar we een airco plaatsen. Op die manier helpen we u er graag mee op weg. Bovendien kunnen we de airco plaatsen en die daarna natuurlijk voor u beheren en onderhouden.

Advies gezocht? Wij komen graag bij u langs.

Dit zeggen onze klanten

FAQ: veelgestelde vragen over een airco buitenunit plaatsen bij bedrijven

  • Waar moet ik aan denken bij de plaatsing van een buitenunit?
    Er kunnen regels en voorschriften van toepassing zijn. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende vrije luchtstromen zijn, om de airco goed te plaatsen en efficiënt te gebruiken. Daarover adviseren we u graag, net als de andere bedrijven waar we de airco plaatsten.
  • Hoe kan ik geluidsoverlast door de buitenunit voorkomen?
    We gebruiken standaard materialen die trillingen absorberen, als we de buitenunit plaatsen. Daarnaast is het verstandig om de buitenunit niet te dicht bij een werkruimte te plaatsen. Zo voorkomen we geluidshinder en andere vormen van overlast.
  • Welke vergunning heb ik nodig om een airco te plaatsen?
    Of u een vergunning nodig heeft om een airco buitenunit te laten plaatsen verschilt per gemeente. In veel gevallen gaat het om een bouw- of milieuvergunning als u die nodig heeft. Daarover denken we graag met u mee, als we een airco plaatsen.