Warmtepomp of airconditioning?

Airco installeren in bestaande woning

Energiezuinige verwarming én aangenaam koelen

Laat een airco installeren in uw bestaande woning. Het is de meest efficiënte vorm van verwarming. Daarnaast kunt u met de airco natuurlijk koelen op een hete zomerdag. Zo geniet u het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur. Wij installeren airco’s in bestaande woningen uit alle bouwjaren, zowel in de woonkamer als de slaapkamer en de studeerkamer.

Twijfelt u of we een airco kunnen plaatsen? We installeren die bij particulieren, voor bedrijven en zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Samen met u bepalen we de ideale weg naar buiten, om de binnenunit met de buitenunit (split-unit) te verbinden. Dat deden we al bij tal van woningen en bedrijven op de Heuvelrug en in de regio Utrecht. Vanuit Maarsbergen werken we voor een steeds groeiende klantenkring, vaak met bestaande woningen en panden.

Netjes afgewerkt: doorvoer naar buiten

Als we een airco installeren in een bestaande woning brengen we een doorvoer naar buiten aan. Dat is eigenlijk niet anders dan bij nieuwbouw, omdat het ook dan belangrijk is om binnen met buiten te verbinden. Zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw wordt er een doorvoer gemaakt, door de muur of door het dak.

Laat u een airco of warmtepomp plaatsen in uw bedrijf of op kantoor? Of juist bij u thuis? In alle gevallen bepalen we de ideale plek voor de doorvoer. Die houden we zo kort mogelijk. Dat draagt bij aan de goede werking van het systeem. Daarnaast zorgt het voor een nette afwerking, zonder onnodig lange slangen of buizen door de ruimte.

Airco of warmtepomp in de winter

Wij denken met u mee

Twijfelt u of we een airco kunnen installeren in uw bestaande woning? De kans is groot dat het antwoord ‘ja’ is. We zijn niet eerder een woning, kantoor, winkel of ander (bedrijfs)pand tegengekomen waar dat niet lukte. Dankzij onze jarenlange ervaring en diepgaande expertise vinden we altijd een oplossing. Bovendien werken we met verschillende A-merken airco’s, waardoor we altijd meerdere opties kunnen voorstellen om uit te kiezen.

Advies gezocht? Wij komen graag bij u langs.

Dit zeggen onze klanten

FAQ: veelgestelde vragen over een airco installeren in een bestaande woning

  • Bestaat de airco uit een binnenunit en een buitenunit?
    Ja, standaard bestaat een airco in een bestaande woning uit een binnenunit en een buitenunit. Dat levert de hoogste efficiëntie op, dus een systeem dat met een laag energieverbruik kan verwarmen en koelen.
  • Werken jullie de doorvoer naar buiten weer netjes af?
    Vanzelfsprekend houden we de slangen en buizen zo kort mogelijk, om het systeem goed te laten werken. Bovendien werken we dat altijd netjes af, zodat het systeem en de doorvoer zo min mogelijk opvallen. Uiteraard isoleren we de doorvoer goed, zodat het binnen aangenaam warm (of juist koel) blijft.
  • Kan ik altijd een airco installeren in mijn bestaande woning?
    Ja, in principe kunnen we altijd een airco installeren in een bestaande woning. Het is nog nooit voorgekomen dat we geen airco konden plaatsen in een woning, kantoor, winkel of ander (bedrijfs)pand.