Airco onderhoud

Onderhoud op de Utrechtse Heuvelrug

Laat het airco onderhoud uitvoeren door een vakman uit de directe omgeving. Vanuit Maarsbergen zijn we actief op de Utrechtse Heuvelrug, dus bijvoorbeeld in Driebergen, Woudenberg, Scherpenzeel, Veenendaal, Elst en de rest van de regio. We plaatsen aircosystemen en verzorgen daarvan het onderhoud, zowel voor particulieren als voornamelijk voor bedrijven.

Wilt u zeker weten dat de airco goed blijft werken en efficiënt verwarmt (en/of koelt)? Dan is regelmatig onderhoud belangrijk. Hierbij kunt u denken aan het reinigen of vervangen van de filters, net als controle van de koelvloeistofniveaus en reiniging van de condensor. Wij verzorgen het onderhoud voor veel klanten met één of meerdere airco’s, dus daarmee zijn we ook u graag van dienst.

Volledig onderhoud: geen omkijken naar

Naar het onderhoud van de airco wilt u waarschijnlijk zo min mogelijk omkijken hebben. U zoekt een systeem dat werkt wanneer u het wenst, bijvoorbeeld om in de winter aangenaam te verwarmen. Of om comfortabel te koelen, als de temperatuur in de zomermaanden hoog oploopt. De systemen die wij plaatsen zijn standaard geschikt voor zowel verwarmen als koelen. Bovendien houden we tijdens het airco onderhoud rekening met alles wat er moet gebeuren voor de beide functies.

Tijdens het airco onderhoud op de Utrechtse Heuvelrug en in de omgeving zullen we bijvoorbeeld stof en vuil verwijderen uit de filters, of die vervangen. Daarnaast controleren we of het niveau aan koelvloeistof nog op peil is. Ook reinigen we de condensor en de verdamper, door die te spoelen als dat nodig is. Meer specifiek controleren we de elektrische componenten en controleren we het systeem op eventuele lekken. Ten slotte smeren we de bewegende delen, zoals de motoren en de lagers. Op die manier verzorgen we het onderhoud, eventueel inclusief een controle van de luchtafvoer of een kalibratie van de thermostaat als u daarmee problemen ervaart.

Airco of warmtepomp in de winter

Vakkundig, professioneel en persoonlijk

We vinden het in al ons werk belangrijk om vakkundig aan de slag te gaan, professioneel voor de oplossingen te zorgen die u zoekt en ondertussen persoonlijk te blijven. Daarom richten we ons op het onderhoud van de airco op de Utrechtse Heuvelrug en in de omgeving. Dat doen we vanuit Maarsbergen, zodat we vlot bij de klant op locatie kunnen zijn. Dat is prettig bij onderhoud en als we de systemen plaatsen, net als bij een plotselinge storing.

Dus zoekt u een airco onderhoud specialist die gewoon in de buurt zit? Vanuit Maarsbergen staan we snel op de verschillende adressen in de regio. Dat betekent dat we even bij u langs kunnen komen als er iets aan de hand is. Of dat we er vlot zijn om het onderhoud uit te voeren. Bovendien begrijpen we wat u belangrijk vindt, omdat we dezelfde taal spreken. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar is het grote voordeel van onze persoonlijke aanpak en de duidelijke focus op de regio rond ons bedrijf.

Voor ieder type aircosysteem dat we plaatsen

We kunnen vanuit Maarsbergen het airco onderhoud verzorgen voor ieder systeem zoals we dat plaatsen. Zowel bij particulieren thuis als bij bedrijven gaat het dan om een split unit-airco of een multi split-unit airco. Het gaat om een buitenunit met één of meerdere binnenunits. Daarbij is het belangrijk dat de beide delen van het systemen in goede conditie blijven, om efficiënt samen te werken. Zo realiseren we het beste rendement, bijvoorbeeld om comfortabel en energiezuinig te verwarmen tijdens de wintermaanden.

Heeft u het systeem niet door ons laten plaatsen, maar wilt u dat wel graag laten onderhouden door een professional? De kans is groot dat we het onderhoud van de airco voor u kunnen verzorgen. Stel ons in dat geval uw vragen, dan plannen we een moment om langs te komen. We controleren het systeem dat u gebruikt en of we dat voor u kunnen onderhouden. Zo zorgen we ervoor dat de airco efficiënt blijft werken. Met voldoende onderhoud investeert u in de juiste werken, voor een zo laag mogelijke energierekening.

Advies gezocht? Wij komen graag bij u langs.

Dit zeggen onze klanten

FAQ: veelgestelde vragen over airco onderhoud

  • Kunnen jullie alle soorten airco’s onderhouden?
    We kunnen in principe ieder type airco onderhouden. We focussen op split unit-aircosystemen en multi split-aircosystemen, omdat dit de systemen zijn die we ook zelf plaatsen. Gebruikt u een systeem, dat wij niet hebben geplaatst? We komen graag een keer langs, om te beoordelen of we daarvan het onderhoud voor u kunnen verzorgen.
  • Wat kost airco onderhoud?
    De kosten van airco onderhoud hangen samen met het systeem dat u gebruikt. Na de plaatsing kunnen we u alvast aangeven wat het onderhoud daarvan zou kosten. Gaat het om een systeem dat we niet zelf plaatsten? We komen graag een keer langs om het te bekijken. Aan de hand daarvan stellen we een vrijblijvende prijsopgave op.
  • In welke regio voeren jullie onderhoud van de airco uit?
    We werken vanuit Maarsbergen in de directe omgeving, dus op heel de Utrechtse Heuvelrug. We komen tot aan bijvoorbeeld Driebergen, Woudenberg, Scherpenzeel, Veenendaal, Elst en de rest van de regio. Dankzij die lokale focus kennen we onze klanten en de systemen die ze gebruiken, om het airco onderhoud met aandacht uit te voeren.