Kosten van het onderhoud voor een warmtepomp

Vakkundig en voordelig

Benieuwd naar de kosten van onderhoud van een warmtepomp? Wij werken vanuit Maarsbergen op en rond de Utrechtse Heuvelrug. Op die manier houden we de klantenkring bewust beperkt, zodat we weinig kosten hoeven te maken om langs te komen. Dat betekent dat we u vakkundig en voordelig van dienst kunnen zijn met het warmtepomp onderhoud.

Houd rekening met zo’n €100 tot €300 aan kosten per jaar, voor het onderhoud van een eenvoudige warmtepomp. Bij professionele systemen voor bedrijven die we van dienst zijn hangen de kosten samen met de complexiteit van het systeem.

Servicemonteur uit de buurt: Heuvelrug en omgeving

We zijn uw servicemonteur uit de buurt, vanuit Maarsbergen op de Utrechtse Heuvelrug. Dat betekent dat we bijvoorbeeld werken voor veel bedrijven en particulieren in Driebergen, Woudenberg, Scherpenzeel, Veenendaal en Elst.

We kunnen eenmalig onderhoud aan de warmtepomp uitvoeren voor bijvoorbeeld €100 tot €200, afhankelijk van wat er moet gebeuren. Gaat het om periodiek onderhoud of is er sprake van een storing? Aan de hand daarvan zullen we altijd vooraf aangeven wat de kosten zijn.

Airco of warmtepomp in de winter

Duidelijk over de kosten voor warmtepomp onderhoud

De kosten van het onderhoud voor een warmtepomp hangen samen met wat er precies moet gebeuren. We controleren bijvoorbeeld de luchtfilters, die we reinigen of vervangen als dat nodig is. Ook zullen we de warmtewisselaar schoonmaken en inspecteren we het koelmiddel. Dat vullen we bovendien bij als dat nodig is. Verder kunnen we de condensafvoer reinigen en bijvoorbeeld de ventilatoren en de motor controleren.

Advies gezocht? Wij komen graag bij u langs.

Dit zeggen onze klanten

FAQ: veelgestelde vragen over de kosten voor onderhoud van de warmtepomp

  • Wat kost onderhoud aan de warmtepomp?
    De kosten van warmtepomp onderhoud hangen sterk samen met het systeem dat u gebruikt. Houd rekening met zo’n €100 tot €300 voor een eenvoudig systeem. Bij meer complexe systemen komen we graag ter plekke kijken. U ontvangt daarna een vrijblijvende offerte met daarin de kosten voor het onderhoud van de warmtepomp.
  • Hoe vaak moet ik de warmtepomp laten onderhouden?
    Het is verstandig om minimaal jaarlijks de warmtepomp te laten onderhouden. Zo zorgen we ervoor dat alles naar behoren werkt, waardoor het systeem efficiënt en comfortabel kan verwarmen.
  • Wat is jullie werkgebied?
    We werken vanuit Maarsbergen op en rond de Utrechtse Heuvelrug. Dat betekent dat we bijvoorbeeld actief zijn in Driebergen, Woudenberg, Scherpenzeel, Veenendaal en Elst.