Warmtepomp of airconditioning?

Warmtepomp installatie

Warmtepomp installatie voor bedrijven

De warmtepomp installatie voor bedrijven biedt de mogelijkheid om energie-efficiënt en toekomstbestendig te verwarmen (en te koelen). Steeds meer bedrijven kiezen voor lucht-luchtwarmtepompen (airco’s) en luchtwater-warmtepompen (ter vervanging van een cv-ketel). Of voor een hybride oplossing. Wij kunnen u in al die gevallen van dienst zijn met de installatie van de warmtepomp.

Warmtepomp installatie voor bedrijven

De warmtepomp installatie voeren we uit bij particulieren en bedrijven. Dus gaat het om een kantoorruimte, een winkelruimte, een andere bedrijfsruimte of een woning? Wij kunnen de warmtepomp installeren die u zoekt. Bovendien adviseren we graag over de mogelijkheden, aan de hand van uw wensen. Dus gaat het u om een zo energiezuinig mogelijke oplossing? Of om een systeem dat een aanvulling vormt op bijvoorbeeld de cv-ketel? Wij adviseren u graag.

Twee soorten warmtepomp installaties

 

  Luchtlucht-warmtepomp
Dit systeem kennen de meeste mensen als een airco. Het gaat om een binnenunit en een buitenunit, die met elkaar verbonden zijn. Het systeem gebruikt een koudemiddel. Om te koelen stroomt er warme binnenlucht langs het koudemiddel. De warmte wordt aan de buitenlucht afgegeven. Daardoor lukt het om de binnentemperatuur te koelen. Wilt u de ruimte juist verwarmen? Dan wordt het proces omgedraaid. Een warm koudemiddel warmt de koude lucht van buiten op, tot de gewenste warme lucht voor binnen. Het systeem gebruikt in de beide gevallen lucht om lucht te verwarmen (of te koelen).

  Luchtwater-warmtepomp
Het alternatief is de luchtwater-warmtepomp. In dat geval gebruikt het systeem lucht om water te verwarmen (of te koelen). Dus wilt u gebruik maken van warm water? Het systeem warmt de koele buitenlucht op, om die warmte vervolgens af te geven aan het water. Het resultaat is warm water in huis, dat bijvoorbeeld kunt gebruiken voor vloerverwarming.

De beide soorten warmtepompen installeren we zowel in woningen als voor bedrijven en op kantoren. Dus zoekt u een warmtepomp installatie in de regio Utrecht of op de Heuvelrug? Vanuit Maarsbergen werken we voor particulieren en bedrijven in bijvoorbeeld Leersum, Amerongen, Veenendaal, Leusden, Amersfoort, Soesterberg, Zeist, De Bilt, Bilthoven, Utrecht, Houten, Nieuwegein, Vianen en Culemborg.

Hoe werkt de installatie van een warmtepomp?

Een warmtepomp met installatie stemmen we altijd zo goed mogelijk af op uw wensen en de situatie ter plekke. Daarom komen we graag bij u langs. Aan de hand daarvan bespreken we de mogelijkheden.

 1. Kennismaking en uw wensen
  Vanuit Maarsbergen bij Utrecht komen we bij u langs voor de warmtepomp installatie. We maken kennis, omdat we benieuwd zijn naar uw wensen. Wilt u verwarmen en/of koelen? Gaat het om een luchtlucht-warmtepomp (airco) of een warmtepomp ter vervanging van (of aanvulling op) de cv-ketel?
 2. Voorstel voor een warmtepomp installatie
  Aan de hand van uw wensen doen we een voorstel voor een installatie met de warmtepomp. We werken uitsluitend met A-merken warmtepompen, waardoor u altijd kiest voor hoge kwaliteit en een laag energieverbruik. We zijn volledig onafhankelijk, dus zorgen altijd voor de beste warmtepomp met installatie door een ervaren professional.
 3. De warmtepomp en het leidingwerk
  We verzorgen de warmtepomp installatie, dus we plaatsen het systeem en brengen het leidingwerk aan. Dat sluiten we vakkundig en nauwkeurig aan. Als u een servicecontract afsluit voor de warmtepomp bieden we standaard 5 jaar garantie op de plaatsing en werking.
 4. Inbedrijfstelling en demonstratie
  We stellen het systeem in bedrijf en zorgen voor een demonstratie. Daarin laten we precies zien hoe de installatie werkt en welke mogelijkheden u daarmee heeft. Vanzelfsprekend geven we antwoord op al uw vragen, zodat u er goed gebruik van kunt maken.
 5. Service en onderhoud
  We zijn u graag van dienst met aanvullende service en het benodigde onderhoud. Zo heeft u zelf zo min mogelijk omkijken naar de warmtepomp installatie die we bij u plaatsen.

Advies gezocht? Wij komen graag bij u langs.

Airco of warmtepomp in de winter

Dit zeggen onze klanten

Hoe kies ik de juiste warmtepomp?

We zijn gespecialiseerd in warmtepomp advies en installatie. Dus zoekt u een warmtepomp met installatie, op basis van uw specifieke situatie? Wij denken met u mee over bijvoorbeeld het type woning of pand, de isolatie die er al is aangebracht en uw behoeften op het gebied van verwarming.

Stel ons uw vragen over de verschillende systemen, over de capaciteit en het vermogen en over uw specifieke behoeften. Onze specialisten kennen de diverse warmtepompen, leggen graag uit over de installatie en zorgen ervoor dat u goed begrijpt welke keuze voor u de beste is.

FAQ: veelgestelde vragen over een warmtepomp installatie

 • Hoe zuinig is een warmtepomp installatie?
  Warmtepompen zijn uiterst energiezuinig. Ze leveren meer energie dan ze verbruiken, dus vormen op die manier een uitstekende investering. Voordat we de warmtepomp installatie plaatsen bespreken we uitgebreid uw wensen. Aan de hand daarvan kunnen we bovendien de besparing berekenen, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
 • Geven jullie advies over de beste warmtepomp met installatie?
  Ja, onze monteurs en installateurs kennen de diverse systemen en houden graag rekening met uw situatie en de wensen. Dus bent u benieuwd naar de benodigde capaciteit? Of naar het vermogen van verschillende warmtepompen? We vertellen u er graag meer over. Zo helpen we u de juiste keuze te maken, voor een systeem dat past bij uw (verwarmings)behoeften.
 • Bieden jullie ook service en onderhoud na de installatie?
  Ja, we plaatsen warmtepompen met installatie en zijn daarna beschikbaar voor de service en het onderhoud. Veel van onze klanten sluiten een servicecontract af. Daarmee zorgen wij ervoor dat u geen omkijken heeft naar de warmtepomp. Is er onverhoopt een keer iets mee aan de hand? Wij pakken het op, zodat u daar zelf niet mee aan de slag hoeft.