Onderhoud warmtepomp

Welk onderhoud heeft een warmtepomp nodig?

Het onderhoud van een warmtepomp bestaat uit bijvoorbeeld het schoonmaken of vervangen van de luchtfilters en het reinigen van de warmtewisselaar. Daarnaast besteden we aandacht aan de condensafvoer, het koelmiddel en bijvoorbeeld de elektrische aansluitingen en bedrading. We plaatsen warmtepompen en kunnen die bovendien onderhouden, zodat ze optimaal efficiënt blijven werken.

Liet u een warmtepomp door ons plaatsen? Of heeft u die door een andere vakman laten plaatsen, maar zoekt u naar een specialist voor onderhoud op of rond de Utrechtse Heuvelrug? Daar zijn we u graag mee van dienst. We verzorgen het warmtepomp onderhoud voor veel bedrijven en ook particulieren, zodat zij daar geen omkijken naar hebben en weten dat het klopt.

Op de Utrechtse Heuvelrug en in de omgeving

Vanuit Maarsbergen zijn we beschikbaar voor het onderhoud van de warmtepomp in de directe omgeving. Dat betekent in de praktijk dat we bijvoorbeeld klanten helpen in de regio rond Driebergen, Woudenberg, Scherpenzeel, Veenendaal en Elst. Op die manier houden we de afstanden kort. Bovendien begrijpen we onze klanten, omdat we letterlijk dezelfde taal spreken.

In deze regio verzorgen we het warmtepomp onderhoud en plaatsen we de systemen ook zelf. Zo zorgen we ervoor dat we goed weten wat er bij de systemen komt kijken en wat er nodig is om die goed te onderhouden. Vanzelfsprekend beschikken we over de vakdiploma’s en de certificeringen, om u er professioneel mee van dienst te zijn. Dat geldt voor warmtepompen thuis, net als op kantoor, in winkels en bij andere bedrijven. We kennen de grote systemen en weten welk onderhoud er nodig is om die goed in bedrijf te houden.

Airco of warmtepomp in de winter

Vakman voor warmtepomp onderhoud

Benieuwd naar het benodigde onderhoud van een warmtepomp?
We zijn u graag van dienst met een aantal verschillende taken:

  Luchtfilters schoonmaken of vervangen
Het is belangrijk om de luchtfilters regelmatig te reinigen en na verloop van tijd te vervangen. Dit controleren we tijdens het onderhoud. We kunnen zelfs al aangeven wat er binnenkort aan vervanging toe is, zodat u daar alvast rekening mee kunt houden.

  Warmtewisselaar schoonmaken
De warmtewisselaar moet vrij zijn van stof en vuil. Het is doorgaans voldoende om de wisselaar jaarlijks te laten reinigen. In een omgeving met veel stof moet dit mogelijk vaker gebeuren.

  Condensafvoer controleren
Door de condensafvoer regelmatig te controleren of schoon te maken kunnen we verstoppingen voorkomen. Op die manier blijft de warmtepomp zonder problemen werken.

  Koelmiddel controleren
Het koelmiddel moet voldoende in het systeem aanwezig zijn, om goed te kunnen werken. Wij controleren het systeem op eventuele lekkages, waardoor het koelmiddel weg zou kunnen vloeien.

  Ventilatoren inspecteren
Ten slotte inspecteren we bijvoorbeeld de ventilatoren en de motor van de warmtepomp. Het zijn belangrijke bewegende delen, die niet te veel slijtage mogen vertonen om stil en soepel te blijven werken.

Verder kunnen we bijvoorbeeld de elektrische aansluitingen en bedrading inspecteren of een algehele systeemcontrole uitvoeren. Lijkt er iets met het systeem aan de hand of is er sprake van een storing? Dan voeren we professioneel onderhoud uit. Of we lossen de storing op, als de warmtepomp daardoor niet meer naar behoren werkt. Op die manier zorgen we ervoor dat u weer verder kunt, dankzij het onderhoud van de warmtepomp dat er op dat moment nodig is.

Goed geregeld: efficiënt blijven verwarmen

Wilt u zeker weten dat de warmtepomp goed wordt onderhouden, op de Utrechtse Heuvelrug of in de omgeving? Met het juiste onderhoud blijft het systeem efficiënt verwarmen. Dat draagt bij aan een lagere energierekening, waardoor de investering zich sneller terugverdient. Bovendien kunt u rekenen op aangenaam comfort, bijvoorbeeld op koude winterdagen. Een goede werking van de warmtepomp is dan belangrijk, om te voorkomen dat de gewenste temperatuur niet gehaald wordt.

Advies gezocht? Wij komen graag bij u langs.

Dit zeggen onze klanten

FAQ: veelgestelde vragen over ons warmtepomp onderhoud

  • Welk warmtepomp onderhoud is belangrijk?
    Het onderhoud van een warmtepomp kan bijvoorbeeld bestaan uit aandacht voor de luchtfilters, de warmtewisselaar, de condensafvoer en het koelmiddel. Ook kunnen we bijvoorbeeld de ventilatoren en de motor controleren, net als de rest van het systeem bij storingen.
  • Wat kost het onderhoud van een warmtepomp?
    De kosten van het onderhoud van de warmtepomp hangen samen met het systeem dat u gebruikt en het servicecontract dat we met elkaar afspreken. We komen graag een keer langs om het systeem te bekijken. Aan de hand daarvan doen we u graag een aanbieding.
  • Voor wie doen jullie het onderhoud?
    We verzorgen het warmtepomp onderhoud voor veel bedrijven en een aantal particulieren. Dat doen we op en rond de Utrechtse Heuvelrug. Daar kennen we onze klanten en spreken we dezelfde taal.