vrouw op bank met airco
Featured

Ik wil een airco!!

Tja, niet zo vreemd. We hebben in 2018, 2019 en volgens de recente voorspellingen, ook in 2020 langere warme periodes met hogere temperaturen. Woningen zijn steeds beter geïsoleerd. Goed in de winter én in de zomer, maarrrrr……. Als die warmte na een week of 2 eenmaal in je woning zit, wil de woning maar slecht weer afkoelen. Dit is de trend. Hoe beter de isolatie, hoe makkelijker warmte wordt vast gehouden. Het duurt wel langer voordat de woning echt opwarmt, maar als het dan zo ver is!

Dus gaan we op zoek naar airco. En dan begint de zoektocht: Wat heb ik nodig? Wat zijn goede merken? Hoe wordt dit geïnstalleerd? Hoe kan het in mijn huis mooi weggewerkt worden? HELP!

 

Gelukkig zijn er genoeg specialisten die hier een goed antwoord op hebben. Maar waar vind je die?

Selectie van een “goede” installateur is ook gewoon een kwestie van gevoel. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren. Maar als je een goede airco wilt en je wilt dat deze professioneel geïnstalleerd wordt met de beste montagematerialen, dan wordt het lastiger. Je weet dat gewoon niet! Ik kan je wel verklappen dat een aanbieding voor € 1.250,00 incl. standaard montage dit naar alle waarschijnlijkheid niet zal bieden.(Al vinden de bewuste partijen waarschijnlijk van wel en zullen ze dit ook breed uitmeten)
Kies in ieder geval voor een partij die de moeite neemt om de situatie op te nemen. Geen enkele situatie is het zelfde, en standaard montage pakketten bestaan om die reden niet. En dan een hele belangrijke, certificering. Veel ZZP-ers hebben dan wel een F-Gassen diploma(voormalig STEK) maar vaak hebben ZZP-ers NIET de vereiste F-Gassen certificering voor bedrijven. Dit is gewoon wet! Helaas wordt hier nauwelijks op gehandhaafd. De tip is: kies altijd voor een partij die dit WEL heeft, vraag desnoods naar een kopie certificaat!

En dan de merken. Over smaak valt niet te twisten, alle merken hebben een andere uitstraling. Maar wat alle A merken bieden is een kwalitatief goede en energiezuinige airco met een goede ondersteuning en vertegenwoordiging in Nederland. Voorbeelden van zeer goede A merken: Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Panasonic, en Toshiba. Wat opvalt is dat dit allemaal Japanse merken zijn! Dat klopt! De Japanse merken zijn gewoon erg goed. Ik zweer er al jaren bij!

Resume:

  • Ga voor een serieuze partij
  • Ga voor een correct gecertificeerde partij
  • Ga voor een (Japans) A-merk
  • Heb geduld, goede bedrijven zijn druk!

Happy hunting en houd het hoofd vooral koel!